İçeriğe geç

Kabak Neden Büyümez

Kabak bitkisi hangi gübreyi sever?

Gübreleme: Kabak bitkileri gübreyi sever. Bunun nedeni, gelişme ve verim aşamasında topraktan büyük miktarda besin maddesi almasıdır. Bu nedenle kabak bitkisine iyi yanmış çiftlik gübresi ve azot, potasyum ve fosfattan oluşan bilimsel gübre verilir.

Kabak verimini artırmak için ne yapmalı?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için, tercihen her 3-4 günde bir olmak üzere çok sık sulama, bitkinin gelişimi ve verimliliği için çok faydalıdır. Kabakta susuzluk, yapraklarının sabah ve akşam saatlerinde alışılmadık şekilde solması ve sarkmasıyla kolayca fark edilebilir.

Kabak kaç günde bir sulanır?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için, tercihen 3-4 günlük aralıklarla çok sık sulama, bitkinin gelişimi ve verimliliği için çok faydalıdır. Kabakta susuzluk, yapraklarının sabah ve akşam saatlerinde alışılmadık şekilde solması ve sarkmasıyla kolayca fark edilebilir.

Kabak bitkisi suyu sever mi?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için düzenli ve yeterli sulama önemlidir. Kabak bitkisi toprakta nemli bir ortamı sever ancak su birikimini sevmez, bu nedenle iyi drenaj önemlidir. Sık sulama bitki gelişimi ve verimliliği için önemlidir.

Kabak nasıl büyür?

Uygun ortamda yetiştirilen yaz kabağı fideleri, sıra arası 60-80 cm, sıra arası 50-60 cm olacak şekilde çukurlara dikilir. Tohumla ekim yapılacaksa 60-80 cm sıra aralığı ile ekim yapılır. Her çukura 2-4 tohum konulması yeterlidir. Yaz kabağı tek tüp olarak yetiştirilir.

Kabak güneşi sever mi?

Diktiğiniz kabak fidelerini düzenli olarak sulayın ve yeterli güneş ışığı aldığından emin olun.

Balkabağının büyümesi için ne yapmalıyım?

Balkabağı yetiştiriciliği için ideal iklim koşulları. Balkabağının erken büyüme aşamasında minimum 18 °C sıcaklığa ihtiyacı vardır. Yetiştirme için ideal sıcaklık aralığı 25 ila 28℃ arasındadır. Balkabakları geniş bir yağış yelpazesine adapte olmuştur ve ayrıca soğuğa dayanıklıdır.

Kabak neden meyve vermez?

Bir bitkide açılan her çiçek döllenirse, bu çiçeklerin çoğu daha sonraki aşamalarda meyveye dönüşmeyecektir çünkü bitki hepsini besleyemez. Bu nedenle erkek çiçeklerin bir kısmı atılır. 🌱Döllenme için tozlaşma gereklidir.

Kabak meyvesini neden döker?

Bitkilerin meyve üretmesi için besin ve tozlaşmaya ihtiyacı vardır. Toprakta yeterli besin yoksa ve tozlaşma yeterli değilse, meyve uzun süre dayanmaz, sararır ve düşer.

Balkabağına ne zaman su verilmez?

İkinci sulama ilk sulamadan 2-3 hafta sonra yapılır. Kabaklar tohum oluşumundan sonra hasat edildiğinden, meyveler tohum boyutuna ulaştığında sulanmaya gerek kalmaz.

Balkabağı çok sulanır mı?

Balkabağı büyüdükçe su ihtiyacı da artar. Doğru zamanda sularsanız verimi daha da artırırsınız. Yanlış sulama bitkinizde hastalıklara yol açabilir.

Kabağa hangi gübre atılır?

Fosfor ve azotlu gübrelerin 2/3’ü ekimden sonra toprağa verilmeli, geri kalanı yan dallar büyümeye başladığında boğaza verilmelidir. (Amonyum sülfat %21 N/dekara 20 kg. TSP/dekara 25 kg karıştırılıp ekimde verilebilir.)

Su kabağı nasıl büyütülür?

Bahçede yaklaşık 16 inç derinliğinde ve 40 cm çapında bir çukur kazın, o alandaki toprağı havalandırın ve organik gübre ile iyileştirin. Mümkünse toprağa perlit karıştırmak kök gelişimine yardımcı olacak ve su tutmayı artıracaktır. Havalandırdığınız ve zenginleştirdiğiniz toprağı geri doldurun ve kabak fidelerinizi dikin.

Kabak neden sararır ve dökülür?

Bitkilerin meyve üretmesi için besin ve tozlaşmaya ihtiyacı vardır. Toprakta yeterli besin yoksa ve tozlaşma yeterli değilse, meyve uzun süre dayanmaz, sararır ve düşer.

Kabak neden meyve vermez?

Bir bitkide açılan her çiçek döllenirse, bu çiçeklerin çoğu daha sonraki aşamalarda meyveye dönüşmeyecektir çünkü bitki hepsini besleyemez. Bu nedenle erkek çiçeklerin bir kısmı atılır. 🌱Döllenme için tozlaşma gereklidir.

16 8 24 gübre ne işe yarıyor?

Su kaybını önleyerek bitkiye kuraklığa karşı direnç kazandırır. Fosfor içerdiğinden çiçeklenmeyi ve kök oluşumunu teşvik eder. Magnezyum ile fotosentez etkinliğini artırır ve bitkilerin koyu yeşil olmasını sağlar. Üründeki asimile edilebilir maddeleri toplayarak verimliliğin artmasına yardımcı olur.

Kabağa potasyum ne zaman verilir?

Hasattan 1 ay önce dekara 1 kg potasyum nitrat gübresi verilir. Bu gübrenin uygulanmasından 15 gün sonra dekara 2. potasyum nitrat uygulaması ve 1. uygulama yapılır.

Kaynak: nevadesign.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir