İçeriğe geç

Şukufe Hangi Dil

Şukufe ne demek?

Shukufe bazı sözlüklerde çiçek veya çiçek motiflerine dayalı dekoratif sanat olarak tanımlanmaktadır. Sözlükteki anlamına bakıldığında, açılmamış çiçekler ve tomurcuklar anlamına da gelmektedir. Ayrıca Shukufe kelimesi ülkemizde kızlara isim olarak da kullanılmaktadır.

Orjinal hangi dil?

Fransızca aslından Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Şukufe tezhip nedir?

Osmanlı süsleme sanatlarında kullanılan natüralist tarzda çiçek minyatürleri. Sözlükte “çiçek” anlamına gelen şükûfe kelimesi 18. yüzyılda kitap tezhiplerinde kullanılmıştır. 19. yüzyılın ilk yarısında Avrupa resminin etkisi altında yaratılan çiçek minyatürleri için kullanılır.

Şukufe hangi dilde?

şükûfe – Nişanyan Sözlüğü. Farsça şukūfe شکوفه “çiçek” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, aynı anlamına gelen Orta Farsça şkōfag kelimesinden türemiştir.

Şukeyna ne demek?

Hüseyin’in kızının ismi olduğu bilinmektedir. Sakin, ağırbaşlı, vakur, şerefli kadın anlamına gelmektedir.

Asıl Kürtçe nerenin?

Kürtçe veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İran dillerinin kuzeybatı İran koluna ait olup, doğu ve güneydoğu Türkiye, kuzey Suriye, kuzey ve kuzeydoğu Irak ile batı İran’da yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Zebur hangi dilde indi?

Mezmurlar Kitabı (İbranice: תְּהִלִּים‎, romanize edilmiş hali: Tehillim, lit. “övgüler”), halk arasında Mezmurlar olarak bilinir, Yahudi kutsal kitabıdır, Tanakh’ın üçüncü bölümü ve Ketuvim’in (“Yazılar”) ilk kitabıdır. Ayrıca, “gökten gelen kitabı getiren” olarak kabul edilen Kral Davut’tan sonra “Davut’un Mezmurları” olarak da adlandırılırlar.

İncil ilk hangi dilde indi?

Muhtemelen ilk olarak İbranice yazılmıştır. Markos İncili’ne dayanmaktadır.

Serlevha neresi?

El yazması kitaplarda metnin başladığı tezhipli sayfalardır. Zahriye’ye göre, süslemesi en yoğun olan ve yazı yüzeyi sınırlı olan bu sayfalara Serlevha veya Dîbâce denir ve bu sayfaların tezhibine Serlevha tezhibi denir.

Çift tahrir nedir?

Çift Tahrir (Hava) Desendeki çizgilerin birbirine eşit mesafelerde paralel çizildiği bir tekniktir. İki çizgi arasındaki mesafeden dolayı “cool” olarak da adlandırılan bu teknikte, mesafe motifin büyüklüğüne uygun olmalı ve gözü yormamalıdır.

Münhani motifi nedir?

Münhani motifi, kıvrımlardan oluşan aydınlatma ve süslemede kullanılan bir motiftir. Genellikle kitap tezhiplerinde Rumi motifiyle birlikte kullanılmıştır. Ayrıca zamanla farklı formlar benimseyerek kendine özgü bir tavır geliştirmiş ve bu motif cami süslemelerinde sıklıkla kullanılmıştır.

Şukufe kimin eseri?

Sanatçı, “Şükûfe Nihal” adıyla yazmaya başladı. Mithat Sadullah Bey ile evliliği sırasında “Şükûfe Nihal Mithat”, Ahmet Hamdi Başar ile evliliği sırasında ise “Şükûfe Nihal Başar” imzasını kullandı. Edebiyat tarihinde “Şükûfe Nihal Başar” olarak anılsa da bu imza sadece kitaplarında yer aldı.

Gayya kimin eseri?

1928’de “Hazan Rüzgârları” adlı şiir kitabı, 1930’da ise yüreğindeki fırtınaları yansıttığı “Gayya” adlı şiir kitabı yayımlandı. Şiirlerinin yanı sıra lirik bir anlatımla öykü ve romanlar da yazan Şükûfe Nihal, 1928’de “Tevekkülün Cezası” adlı öykü kitabını ve ilk romanı “Renksiz Acılar”ı yayımladı.

Çöl Güneşi kimin eseri?

Sanatına ilkelerine bağlı kalarak devam eden Şükûfe Nihal, 1928 yılında ilk romanını yazdıktan sonra Yakut Kayalar (1931) ve Çöl Güneşi (1933) adlı romanlarını yazdı.

Sünefe ne demek?

TDK’ya göre, sünepe kelimesi, perişan ve uyuşuk anlamına gelir ve bağlamında anlaşılmalıdır. Uyuşukluğu, hissedememeyi ve hareket edememeyi sembolize eder. Bu durumdaki kişilere uyuşuk insanlar denir.

Şuğur ne demek?

Sözlükte “geçit, düşman saldırısına açık yer, sınır” anlamlarına gelen sagr kelimesinin çoğulu olan sugūr, Darülislâm adı verilen İslâm yurdunu, Darülharp adı verilen gayrimüslim yurdundan ayıran sınır bölgelerine ve geçitlere verilen addır.

Şukunu ne demek?

Sükunet kelimesinden türetilen sakinlik kelimesi durgunluk, dinlenme ve hareketsizlik anlamında anlaşılmaktadır. Özellikle olası bir sessizliği ve dinginliği ifade eden anlamı açısından değerlendirilmektedir.

Şuğul ne demek?

Şuğl, Türk kilise müziği bestecileri tarafından Türk müzik modları ve biçimleri kullanılarak bestelenen Arapça sözlü ilahilere verilen isimdir. Günümüze ulaşan örnekler 17. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Suğul’un yüzyıllar boyunca bestelendiği söylenebilir.

Kaynak: mutluciftlik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir